Zvýraznený článok
Bublanina - maková

Pre milovníkov maku je ako stvorená táto rýchlovečka. Je to hrnčekový recept typu - zamiešaj a peč. Je výborná so sladkokyslými čerešňami. Môžete ale použiť aj iné ovocie.

Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): Múčniky

Ingrediencie

Pre: 1 dávku/dávky/dávok

Potrebujeme:

1 hrnček (300 ml) mletý mak
1 hrnček (300 ml) kryštálový cukor
1.5 hrnčeka (300 ml) polohrubá múka
1 balíček prášok do pečiva
2 ks vajce
1 hrnček (300 ml) mlieko
0.5 hrnčeka (300 ml) slnečnicový olej
štipka soľ
7 dl višňový kompót

Postup:

  1. Do misy vložíme všetky ingrediencie okrem ovocia a dôkladne vyšľaháme.
  2. Cesto vylejeme na vymastnený a múkou vysypaný plech, poukladáme naň ovocie a pečieme pri teplote 175 stupňov cca 20 minút.

Poznámky k receptu:

Ovocie môžete použiť kompótové, čerstvé alebo aj mrazené.

Vyskúšajte tiež:

Oslovil vás tento recept ? Dajte o ňom vedieť aj vašim priateľom 😉