Bublanina - maková
Pre milovníkov maku je ako stvorená táto rýchlovečka. Je to hrnčekový recept typu - zamiešaj a peč. Je výborná so sladkokyslými čerešňami. Môžete ale použiť aj iné ovocie.
Fotogaléria k receptu:
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): | Múčniky |
Ingrediencie
Pre:
1
dávku/dávky/dávok
Potrebujeme:
1 hrnček (300 ml) mletý mak |
1 hrnček (300 ml) kryštálový cukor |
1.5 hrnčeka (300 ml) polohrubá múka |
1 balíček prášok do pečiva |
2 ks vajce |
1 hrnček (300 ml) mlieko |
0.5 hrnčeka (300 ml) slnečnicový olej |
štipka soľ |
7 dl višňový kompót |
Postup:
- Do misy vložíme všetky ingrediencie okrem ovocia a dôkladne vyšľaháme.
- Cesto vylejeme na vymastnený a múkou vysypaný plech, poukladáme naň ovocie a pečieme pri teplote 175 stupňov cca 20 minút.
Poznámky k receptu:
Ovocie môžete použiť kompótové, čerstvé alebo aj mrazené.