Do pekárne vložíme vlažné mlieko, olej a jogurt.
Pridáme múku, na jednu stranu vajíčko a soľ a na druhú stranu rozdrobené droždie, cukor a vanilínový cukor.
Pekáreň nastavíme nasledovne: program 13 (cesto).
Tesne pred koncom kysnutia si pripravíme "farbivo" na kakaové cesto: vymiešame kakao s teplým mliekom na kašičku.
Vypracované cesto vyklopíme z pekárne na pracovnú dosku a rozdelíme na dve polovice. Do jednej primiešame kakaové "farbivo" a dôkladne ho do cesta zamiesime. Obe cestá vytvarujeme do bochníčkov, prikryjeme utierkou a necháme cca 30 minút kysnúť.
Po vykysnutí obe cestá vyvaľkáme na šírku formy, v ktorej sa bude piecť (nevaľkajte na tenko, lebo vám pri ďalšom kysnutí môže prasknúť - viď fotogalériu k receptu). Na biele cesto položíme kakaové a zvinieme do rolády.
Cesto vložíme do margarínom vymastenej formy (25x13 cm) spojom dole, prikryjeme utierkou a necháme kysnúť 45 minút.
Rúru vyhrejeme na 175 stupňov.
V pohári vymiešame vajce s mliekom a cukrom a touto hmotou potrieme povrch chlebíčka.
Pečieme 30 minút a to nasledovným spôsobom: najskôr pečieme cca 5 minút nezakryté. Následne ho zakryjeme alobalom a dopekáme zvyšných 25 minút.
Po upečení chlebíček vyberieme z rúry, necháme cca 5 minút vo forme, následne ho preložíme na mriežku, prikryjeme čistou utierkou a necháme vychladnúť.