Kapusta - červená dusená

Kategória: 

Kapusta - červená dusená

Podobné recepty



Ingrediencie

Pre 4

Potrebujeme:

  • očistená červená hlávková kapusta - 600 g
  • olej (alebo bravčová masť) - 1 PL
  • očistená menšia cibuľa - 1 ks
  • kryštálový cukor - 2 PL
  • hladká múka - 1 PL
  • soľ
  • mletá rasca
  • červené víno - 100 ml
  • voda - 50 ml
  • ocot - 1 PL

Príprava

  1. Očistenú a opláchnutú kapustu rozrežeme na polovicu, vyrežeme hlúb a kapustu pokrájame na tenšie rezance.
  2. Na oleji opečieme na drobno pokrájanú cibuľu, pridáme pokrájanú kapustu, mierne osolíme a za občasného miešania udusíme takmer do mäkka.
  3. Udusenú kapustu zaprášime trochou múky, dôkladne premiešame, podľa potreby zalejeme vlažnou vodou, ochutíme vínom, cukrom, octom a dodusíme do mäkka.