Margotka


Margotka


Ingrediencie

Pre 1

Potrebujeme:

  • Marina keks - 300 g
  • strúhaný kokos - 200 g
  • margarín - 100 g
  • kryštálový cukor - 400 g
  • voda - 100 ml
  • rum - 4 PL

Na poliatie:

  • čokoláda na varenie - 200 g
  • Cera

Príprava

  1. Keksy rukou alebo valčekom na doske rozdrvíme. Ja som ich rozmixovala v mixéri.
  2. Cukor s vodou uvaríme na sirup. Rozdrvené keksy zalejeme horúcim sirupom, pridáme margarín a necháme rozpustiť. Dobre rozmiešame. Prisypeme strúhaný kokos a dochutíme rumom.
  3. Menší plech si vyložíme alobalom a na spodok dáme papier na pečenie (použila som plech s rozmerom 26 x 16,5 cm a hĺbkou 3,5 cm ).
  4. Ešte teplú hmotu vložíme do plechu a dobre urovnáme. (Hmota sa dosť lepí - doporučujem si navlhčiť ruky studenou vodou. Potom to ide lepšie.) Necháme v chladničke vychladnúť a stuhnúť.
  5. Na záver polejeme čokoládovou polevou (zriedenou Cerou) a necháme stuhnúť. Krájame na štvorčeky.