Margotka
Kategória:
|
-
Ingrediencie
Pre 1
Potrebujeme:
- Marina keks - 300 g
- strúhaný kokos - 200 g
- margarín - 100 g
- kryštálový cukor - 400 g
- voda - 100 ml
- rum - 4 PL
Na poliatie:
- čokoláda na varenie - 200 g
- Cera
Príprava
- Keksy rukou alebo valčekom na doske rozdrvíme. Ja som ich rozmixovala v mixéri.
- Cukor s vodou uvaríme na sirup. Rozdrvené keksy zalejeme horúcim sirupom, pridáme margarín a necháme rozpustiť. Dobre rozmiešame. Prisypeme strúhaný kokos a dochutíme rumom.
- Menší plech si vyložíme alobalom a na spodok dáme papier na pečenie (použila som plech s rozmerom 26 x 16,5 cm a hĺbkou 3,5 cm ).
- Ešte teplú hmotu vložíme do plechu a dobre urovnáme. (Hmota sa dosť lepí - doporučujem si navlhčiť ruky studenou vodou. Potom to ide lepšie.) Necháme v chladničke vychladnúť a stuhnúť.
- Na záver polejeme čokoládovou polevou (zriedenou Cerou) a necháme stuhnúť. Krájame na štvorčeky.