Utopence
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): | Nátierky, studená kuchyňa |
Ingrediencie
Pre:
1
dávku/dávky/dávok
Potrebujeme:
6 ks kvalitný mäsový špekáčik |
350 g cibuľa |
Nálev:
250 ml voda |
120 ml ocot 8% |
1 PL soľ |
1 ČL kryštálový cukor |
1 PL olivový olej |
5 guličiek celé nové korenie |
5 guličiek celé čierne korenie |
mleté čierne korenie |
3 ks bobkový list |
Postup:
- NÁLEV: Vodu s octom privedieme k varu, pridáme soľ, cukor, celé čierne korenie, celé nové korenie a bobkový list. 2 minúty povaríme, odstavíme a necháme vychladnúť.
- Špekáčiky pozdĺžne nakrojíme a do otvoru vložíme časť cibule, ktorú sme nakrájali na kolieska.
- Na dno 3 litrového pohára dáme cca 1 cm vrstvu cibule nakrájanej na kolieska. Na ňu poukladáme pripravené špekáčiky. Na vrch naukladáme zvyšok cibule, okoreníme mletým čiernym korením a zalejeme pripraveným nálevom spolu s korením a bobkovým listom.
- Dobre uzavrieme a necháme v chladničke postáť minimálne 7 dní.
Poznámky k receptu:
K utopencom môžete pridať baranie rohy, feferónky, jemne posekaný cesnak alebo kyslú kapustu.