Utopence
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): Nátierky, studená kuchyňa

Ingrediencie

Pre: 1 dávku/dávky/dávok

Potrebujeme:

6 ks kvalitný mäsový špekáčik
350 g cibuľa

Nálev:

250 ml voda
120 ml ocot 8%
1 PL soľ
1 ČL kryštálový cukor
1 PL olivový olej
5 guličiek celé nové korenie
5 guličiek celé čierne korenie
mleté čierne korenie
3 ks bobkový list

Postup:

  1. NÁLEV: Vodu s octom privedieme k varu, pridáme soľ, cukor, celé čierne korenie, celé nové korenie a bobkový list. 2 minúty povaríme, odstavíme a necháme vychladnúť.
  2. Špekáčiky pozdĺžne nakrojíme a do otvoru vložíme časť cibule, ktorú sme nakrájali na kolieska.
  3. Na dno 3 litrového pohára dáme cca 1 cm vrstvu cibule nakrájanej na kolieska. Na ňu poukladáme pripravené špekáčiky. Na vrch naukladáme zvyšok cibule, okoreníme mletým čiernym korením a zalejeme pripraveným nálevom spolu s korením a bobkovým listom.
  4. Dobre uzavrieme a necháme v chladničke postáť minimálne 7 dní.

Poznámky k receptu:

K utopencom môžete pridať baranie rohy, feferónky, jemne posekaný cesnak alebo kyslú kapustu.

Oslovil vás tento recept ? Dajte o ňom vedieť aj vašim priateľom 😉