Pečienka - falošná husacia
Túto dobrotu si doma robíme vždy, keď sa nám nazbiera veľa husacej alebo kačacej masti. Chutí naozaj ako husacia či kačacia pečienka.
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): | Nátierky, studená kuchyňa |
Ingrediencie
Pre:
1
dávku/dávky/dávok
Potrebujeme:
500 g kuracie pečienky |
4 ks vajce |
200 ml smotana na šľahanie 33% |
200 ml husacia masť |
1 ČL soľ |
mleté čierne korenie |
Postup:
- Kuracie pečienky odblaníme a masť roztopíme.
- Pečienky, masť, vajcia, smotanu na šľahanie, soľ a korenie dáme do mixéra a dobre rozmixujeme.
- Rúru vyhrejeme na 200 stupňov. Rozmixovanú hmotu nalejeme do dvoch foriem na srnčí chrbát, ktoré sme predtým vyložili papierom na pečenie. Formy vložíme do vyhriatej rúry, teplotu stiahneme na 150 stupňov a pečieme 40 minút. Po uplynutí tejto doby necháme formy s pečienkou vo vypnutej rúre ešte 5 minút.
- Necháme vychladnúť a až potom stiahneme papier na pečenie.