Buchty - pečené
Kategória:

|
-
Ingrediencie
Pre 1
Na cesto:
- mlieko - 250 ml
- vajce - 1 ks
- maslo - 50 g
- kryštálový cukor - 5 PL
- vanilínový cukor - 1 balíček
- soľ - 1 štipka
- hladká múka - 250 g
- polohrubá múka - 250 g
- droždie čerstvé - 1/2 kocky
Na potieranie:
- slnečnicový olej
Príprava
- Suroviny určené pre cesto vložíme do pekárne v poradí, ako sú napísané v rozpise.
- Pekáreň nastavíme nasledovne: program 13 (cesto).
- Po ukončení programu cesto vyklopíme na pracovnú dosku, premiesime a necháme opäť podkysnúť. Potom ho vyvaľkáme na hrúbku cca 5 mm a rozdelíme na 24 častí. Do stredu každej časti dáme plnku (napríklad tvarohovú).
- Vytvarujeme buchty, ktoré kladieme spojom dole na margarínom vymastený plech, pričom každú buchtu potrieme z každej strany olejom. Prikryjeme čistou utierkou a necháme kysnúť 45 minút. Po vykysnutí ich zvrchu potrieme olejom.
- Pečieme pri teplote 175 stupňov, kým nechytia správnu farbu.
Tipy - Poznámky
Z jednej dávky vyjde 24 ks buchiet.