Cheesecake - čokoládový
Kategória:
Niečo pre milovníkov čokolády :-)

|
-
Ingrediencie
Pre 1
Keksíková hmota:
- BB keksy - 2 balenia
- maslo - 110 g
- kakao - 3 KL
Čokoládová hmota:
- vajce - 3 ks
- kryštálový cukor - 210 g
- mascarpone - 500 g
- čokoláda (50-60%) - 250 g
- smotana na šľahanie 33% - 200 ml
Čokoládová poleva:
- smotana na šľahanie 33% - 100 ml
- čokoláda (50-60%) - 100 g
Príprava
- Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli.
- BeBe keksy rozdrvíme najemno a zmiešame s roztopeným maslom a kakaom. Keksíkovú hmotu vtlačíme do okrúhlej formy s priemerom 24 cm a pečieme pri teplote 150 stupňov 10-15 minút.
- Šľahačku vyšľaháme do tuha. Vajcia s cukrom vyšľaháme a postupne pri nízkych otáčkach zašľahávame mascarpone. Nakoniec ručne metličkou primiešame vychladnutú rozpustenú čokoládu a vyšľahanú šľahačku. Hotovú čokoládovú zmes rovnomerne rozotrieme na keksíkovú hmotu a dáme piecť do rúry na 40 minút pri 150 stupňoch. (Nezľaknite sa, keď budete cheesecake vyťahovať z rúry a bude sa vám triasť ako huspenina. Má to tak byť :-). )
- Upečený cheesecake necháme vychladnúť a dáme na cca 12 hodín stuhnúť do chladničky.
- Po stuhnutí polejeme čokoládovou polevou: smotanu zohrejeme tesne pod bod varu. Hneď odstavíme a pridáme čokoládu, ktorú necháme v smotane roztopiť. Dobre rozmiešame, necháme cca 10-15 minút odstáť a nalejeme na povrch cheesecaku. Necháme stuhnúť.