Buchtičky - dukátové s vanilkovým krémom

Kategória: 

Buchtičky - dukátové s vanilkovým krémom


Ingrediencie

Pre 5

Potrebujeme:

  • sladké kysnuté cesto
  • margarín na vymastenie plechu
  • slnečnicový olej

Krém:

  • mlieko - 1 l
  • Zlatý klas - 1 balíček
  • kukuričný škrob (maizena, Gustin) - 2 PL
  • kryštálový cukor - 2 PL
  • vanilínový cukor - 2 balíčky

Príprava

  1. Vypracujeme si kysnuté cesto (postup nájdete TU).
  2. Kým cesto kysne, uvaríme krém. Mlieko spolu s cukrom a vanilínovým cukrom privedieme k varu. V 1/3 mlieka rozmiešame Zlatý klas a maizenu a vlejeme do vriaceho mlieka. Uvaríme redší krém.
  3. Po vykysnutí cesto rozdelíme na 16 častí (alebo iné množstvo - podľa zvoleného množstva porcií), z ktorých vytvarujeme šúľky (na dĺžku plechu). Šúľky ukladáme tesne vedľa seba na vymastený plech, pričom každý šúľok potierame olejom.
  4. Keď ich máme naukladané všetky, naolejovanou obracačkou ich pokrájame na kocočky a necháme kysnúť cca 20 - 30 minút.

    TIP: Ak sa Vám nechce "babrať" so šúľkami, rozvaľkajte cesto na veľkosť plechu, vložte ho do neho, potrite olejom a rozrežte pomocou krájača na pizzu...
  5. Pečieme pri teplote 175 stupňov, kým nechytia správnu farbu.