Perník
Kategória:
|
-
Ingrediencie
Pre 1
Cesto:
- polohrubá múka - 500 g
- práškový cukor - 250 g
- vajce - 2 ks
- kakao - 3 PL
- sóda bikarbóna - 1 KL
- kypriaci prášok do perníka - 1 balíček
- džem ľubovoľný - 3 PL
- slnečnicový olej - 100 ml
- mlieko - 500 ml
- rum - 1 PL
- mletá škorica - 1 PL
Na potretie:
- džem ľubovoľný
- čokoláda na varenie - 200 g
- Cera
Príprava
- Všetky ingrediencie vložíme do misy a všetko spolu dôkladne vyšľaháme.
- Cesto nalejeme na vymastený a hladkou múkou vysypaný plech.
- Pečieme pri teplote 175 stupňov cca 15 minút.
- Ešte horúci upečený perník potrieme džemom a polejeme čokoládovou polevou (čokoládu na varenie a Ceru rozpustíme vo vodnom kúpeli).