Z mlieka, kryštálového cukru a vanilkového pudingu uvaríme hustý krém, ktorý hneď po uvarení prikryjeme potravinárskou fóliou (fóliu kladieme priamo na povrch krému) a necháme vychladnúť.
CESTO: Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtka vymiešame s práškovým cukrom do penista. Pomaly pridáme mlieko a olej a dôkladne vyšľaháme. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakao. Opäť dobre vymiešame. Nakoniec ručne vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto nalejeme na margarínom vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme pri teplote 175 stupňov cca 20 minút.
Po vychladnutí povrch koláča zrežeme (viď obrázok nižšie) a odrezky odložíme. Do vytvoreného priestoru poukladáme pozdĺžne prerezané banány.
KRÉM: Smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuha a odložíme do chladničky. Vychladnutý pudingový krém vyšľaháme, pridáme tvaroh, ... a nakoniec kyslú smotanu s vanilínovým cukrom. Dôkladne vyšľaháme. Ručne vmiešame vyšľahanú smotanu na šľahanie a nastrúhanú čokoládu.
Krém navrstvíme na banány a posypeme rozmrvenými odrezkami. Dáme stuhnúť do chladničky. Podávame najlepšie na druhý deň.
Tipy - Poznámky
Ak nezoženiete termizovaný tvaroh, môžete použiť aj klasický hrudkovitý. Rozmixujte ho do hladka ponorným mixérom ;-)