Muffiny - à la Sacher

Kategória: 

Muffiny - à la Sacher


Ingrediencie

Pre 1

Cesto:

  • čokoláda na varenie - 200 g
  • margarín - 150 g
  • práškový cukor - 180 g
  • vajce - 6 ks
  • soľ - 1 štipka
  • polohrubá múka - 100 g
  • prášok do pečiva - 1 ČL

Na potretie:

  • lekvár marhuľový
  • čokoláda na varenie - 200 g
  • Cera

Príprava

  1. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, čokoládu na varenie roztopíme nad parou.
  2. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do penista, pridáme zmäknutý margarín a vyšľaháme do hladka. Pridáme roztopenú čokoládu na varenie a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Ručne vmiešame sneh z bielkov.
  3. Cestom naplníme papierové košíčky, ktoré sme predtým vložili do formy na muffiny. Plníme do 2/3. Muffiny pečieme pri teplote 175 stupňov 20 - 25 minút.
  4. Po vychladnutí ich pomocou striekacej pištole naplníme marhuľovým džemom. Džemom potrieme aj povrch a polejeme čokoládovou polevou. (Čokoládu na varenie rozpustíme nad parou a zriedime Cerou.)