Brumíky
Kategória:

|
-
Ingrediencie
Pre 1
Cesto:
- kryštálový cukor - 200 g
- vajce - 4 ks
- voda - 100 ml
- slnečnicový olej - 100 ml
- polohrubá múka - 250 g
- vanilínový cukor - 1 balíček
- prášok do pečiva - 1/2 balíčka
Na plnenie:
- čokoláda na varenie
Príprava
- Formy na brumíkov dôkladne vymastíme a vysypeme hladkou múkou.
- Z troch bielkov a 1/3 cukru vyšľaháme tuhý sneh. Zvyšný cukor vymiešame s tromi žĺtkami a vajcom. Pridáme vanilínový cukor, horúcu vodu a olej. Dobre vyšľaháme. Primiešame múku s práškom do pečiva. Metličkou opatrne vmiešame sneh z bielkov a cukru.
- Do každého brumíka vložíme 1 PL cesta. Do stredu vložíme dielik čokolády a jemne zatlačíme do cesta. V prípade potreby cesto doplníme pomocou kávovej lyžičky a povrch zahladíme.
- Pečieme pri teplote 175 stupňov cca 15 minút.
Tipy - Poznámky
Z uvedeného množstva cesta a pri použití formy na pečenie 12 brumíkov vyjde cca 39 kusov.