Koláč - metrový
Kategória:

|
-
Ingrediencie
Pre 1
Cesto:
- vajce - 4 ks
- práškový cukor - 260 g
- voda - 8 PL
- slnečnicový olej - 10 PL
- hladká múka - 260 g
- prášok do pečiva - 1/2 balíčka
- kakao - 2 PL
Plnka:
- mlieko - 500 ml
- Zlatý klas - 1 balíček
- vanilínový cukor - 1 balíček
- maslo - 250 g
- práškový cukor - 150 g
Poleva:
- čokoláda na varenie - 200 g
- Cera
Príprava
- Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme teplú vodu a olej. Striedavo vmiešame múku s práškom do pečiva a sneh z bielkov. Cesto rozdelíme na polovicu. Do jednej pridáme kakao.
- Cesto vylejeme do vymastených a múkou vysypaných foriem na srnčí chrbát. Pečieme cca 25 minút pri teplote 175 stupňov. Upečené cestá necháme vychladnúť a podľa potreby zrežeme, aby boli rovnako vysoké.
- Z mlieka, vanilínového cukru a Zlatého klasu uvaríme krém, ktorý necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s práškovým cukrom a po malých dávkach pridáme vychladnutý krém. Dobre vyšľaháme.
- Cesto pokrájame na rezy. Krémom zlepujeme striedavo biele a kakaové rezy. Pospájané potrieme krémom aj zvrchu a po bokoch. Necháme v chladničke stuhnúť. Nakoniec polejeme čokoládovou polevou (čokoládu na varenie rozpustíme nad parou a zriedime Cerou). Po stuhnutí krájame šikmým rezom.