Koláč - tlačený

Kategória: 

Koláč - tlačený


Ingrediencie

Pre 1

Potrebujeme:

  • sladké kysnuté cesto
  • žĺtko - 2 ks
  • tvarohová plnka
  • lekvár slivkový

Príprava

  1. Vykysnuté cesto (postup na jeho prípravu nájdete TU) vyvaľkáme na hrúbku cca 1,5 cm. Vykrojíme z neho kolieska a poukladáme ich na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie. Necháme cca 15 minút podkysnúť.
  2. Do podkysnutých koliesok urobíme pomocou jamkovača jamku. Koláčiky potrieme rozšľahaným žĺtkom a naplníme plnkou. (Postup na jej prípravu nájdete TU.) Na vrch koláčikov dáme ešte kôpku lekváru.
  3. Pečieme pri teplote 175 stupňov, kým koláčiky nechytia správnu farbu.