Cuketa - zapekaná plnená fašírkovou zmesou
Kategória:
Mleté mäso
Pridať/Odobrať z lístka
Nákupný zoznam
Ingrediencie
Pre
4
Potrebujeme:
cuketa
-
1
ks
bravčové mäso mleté
-
500
g
vajce
-
2
ks
strúčik cesnaku
-
4
ks
mleté čierne korenie
mletá červená paprika
soľ
strúhanka
olivový olej
Na zálievku:
zeleninový bujón (kocka)
-
1
ks
voda
-
500
ml
Príprava
Väčšiu cuketu umyjeme, ošúpeme a pozdĺžne prekrojíme. Vnútro vydlabeme. Cuketu položíme na plech potretý olejom a osolíme.
Mleté mäso zmiešame s vajíčkami, mletým čiernym korením, mletou červenou paprikou, soľou a cesnakom. Zahustíme strúhankou.
Mäsovou zmesou naplníme cukety. V pol litri vriacej vody rozmiešame bujón a touto zmesou cukety podlejeme.
Zapekáme 30 minút pri teplote 200 stupňov.
Hore
×
Prosím prihláste sa. Táto funkcia je prístupná len pre prihlásených používateľov.