Cuketa - zapekaná plnená fašírkovou zmesou
Kategória:
|
-
Ingrediencie
Pre 4
Potrebujeme:
- cuketa - 1 ks
- bravčové mäso mleté - 500 g
- vajce - 2 ks
- strúčik cesnaku - 4 ks
- mleté čierne korenie
- mletá červená paprika
- soľ
- strúhanka
- olivový olej
Na zálievku:
- zeleninový bujón (kocka) - 1 ks
- voda - 500 ml
Príprava
- Väčšiu cuketu umyjeme, ošúpeme a pozdĺžne prekrojíme. Vnútro vydlabeme. Cuketu položíme na plech potretý olejom a osolíme.
- Mleté mäso zmiešame s vajíčkami, mletým čiernym korením, mletou červenou paprikou, soľou a cesnakom. Zahustíme strúhankou.
- Mäsovou zmesou naplníme cukety. V pol litri vriacej vody rozmiešame bujón a touto zmesou cukety podlejeme.
- Zapekáme 30 minút pri teplote 200 stupňov.