Sekaná - s vajíčkami

Kategória: 

Sekaná - s vajíčkami


Ingrediencie

Pre 5

Potrebujeme:

  • bravčové mäso mleté - 500 g
  • uvarené vajíčka - 4 ks
  • vajce - 1 ks
  • hovädzí bujón - 1 ks
  • mleté čierne korenie
  • mletá červená paprika
  • soľ
  • strúčik cesnaku - 5 ks
  • strúhanka
  • olivový olej

Príprava

  1. Bujón zalejeme 500 ml vriacej vody a rozpustíme.
  2. Do misky dáme mleté mäso, surové vajcia, mleté čierne korenie, mletú červenú papriku, soľ a prelisovaný cesnak. Dobre premiešame. Ak je zmes príliš riedka, zahustíme ju strúhankou. Pekáč si vymastíme olejom.
  3. Na väčšiu tácku si nasypeme strúhanku a na ňu vyklopíme pripravenú mäsovú zmes. Roztlačíme ju a do stredu poukladáme uvarené vajíčka. Vajíčka zabalíme do mäsovej zmesi a vyformujeme.
  4. Preložíme so pekáča a polejeme pripraveným vývarom z bujóna. Pečieme pri teplote 200 stupňov najmenej 30 minút. Počas pečenia polievame sekanú vývarom. Po upečení necháme chvíľu postáť - lepšie sa krája.