Mäso umyjeme, osušíme a prešpikujeme prúžkami slaniny. Potom ho osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. V pekáči rozohrejeme olej a mäso na ňom zo všetkých strán opekáme asi 15 minút. Vyberieme z pekáča a odložíme na teplé miesto.
Vo výpeku speníme na drobno pokrájanú menšiu cibuľu, pridáme na malé kocky pokrájanú mrkvu a petržlen a krátko podusíme. Pridáme cukor, citrón pokrájaný na kúsky, celé nové a čierne korenie a bobkový list.
Zalejeme vínom, pridáme kečup a dobre premiešame. Zeleninu vložíme do remosky, na ňu položíme opečeného králika, podlejeme vodou a upečieme.
Upečeného králika vyberieme a dáme na teplé miesto. V hrnci rozohrejeme olej, poprášime múkou a urobíme svetlú zápražku, ktorú pridáme k zelenine a ešte cca 10 minút povaríme. Prichutíme brusnicovým džemom.
Tipy - Poznámky
Ak nemáme remosku: Zeleninu necháme v pekáči, na ňu poukladáme opečené mäso, podlejeme vodou a pečieme pri teplote 200 stupňov cca 45 minút.