Korpus - sacherový
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): Korpusy

Ingrediencie

Pre: 1 dávku/dávky/dávok

Potrebujeme:

180 g kryštálový cukor
70 g hladká múka
40 g hrubá múka
7 ks vajce
80 ml slnečnicový olej
50 g kakao

Postup:

  1. Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh.
  2. Za stáleho pomalého miešania pridáme postupne všetky žĺtky a olej.
  3. Metličkou ručne vmiešame múku s kakaom.
  4. Cesto vlejeme do pripravenej formy (Na spodok formy dáme papier na pečenie. Okraje formy nemastíme a nevysýpame múkou. Inak by sa pri pečení korpus zdeformoval.) a pečieme pri teplote 175 stupňov. Či je korpus upečený zistíme tak, že doň zapichneme špajdľu. Ak sa cesto na špajdľu nelepí, korpus je upečený.

Oslovil vás tento recept ? Dajte o ňom vedieť aj vašim priateľom 😉