Kuracie prsia - s ananásom

Kategória: 

Kuracie prsia - s ananásom


Ingrediencie

Pre 4

Potrebujeme:

  • kuracie prsia - 400 g
  • kečup - 2 PL
  • horčica - 1 PL
  • soľ
  • mletá červená paprika
  • mleté čierne korenie
  • hrášok v konzerve - 212 ml
  • mrkva - 2 ks
  • ananás v konzerve - 580 ml
  • zemiakový škrob (Solamyl) - 2 ČL
  • voda - podľa potreby
  • olivový olej

Príprava

  1. Kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky, vložíme do misky, pridáme kečup, horčicu, mleté čierne korenie, mletú červenú papriku, soľ a dôkladne premiešame. Necháme odležať aspoň 30 minút.
  2. Mäso opečieme na rozpálenom oleji, podlejeme vodou a dusíme cca 20 minút.
  3. Pridáme na rezance pokrájanú mrkvu, hrášok a na menšie kúsky pokrájaný ananás. V prípade potreby podlejeme vodou a dusíme ďalších 20 minút. Zahustíme solamylom (solamyl zalejeme malým množstvom vody a pomaly za stáleho miešania prilievame k mäsu).