Zemiaky pokrájame na plátky, polejeme 4 PL olivového oleja, pridáme 3 prelisované strúčiky cesnaku, osolíme, pridáme drvenú rascu a dobre premiešame. Vložíme do olivovým olejom vymastenej remosky.
Kuracie stehná umyjeme, vložíme do misky, polejeme 4 PL olivového oleja a osolíme, okoreníme mletým čiernym korením. Pridáme 5 veľkých prelisovaných strúčikov cesnaku, grilovacie korenie a dobre premiešame.
Ochutené kuracie stehná poukladáme na zemiaky a obložíme plátkami masla.
Remosku zavrieme a pečieme 70 minút.
Tipy - Poznámky
V prípade, že remosku nemáte, pečieme v rúre pri teplote 200 stupňov cca 45 minút. Prvých 40 minút pečieme zakryté alobalom, zvyšných 5 minút dogrilujeme odokryté.