Kuracie stehná - na kyslej kapuste
Kategória:
Na tento recept môžete použiť aj iné mäso - morčacie, bravčové, králika. ;-)
|
-
Ingrediencie
Pre 4
Potrebujeme:
- kuracie stehná - 4 ks
- kyslá kapusta - 500 g
- cibuľa - 1 ks
- grilovacie korenie - 2 PL
- olivový olej - 2 dl
Príprava
- Pekáč vymastíme olivovým olejom. Vložíme kyslú kapustu (nepremývame).
- Posypeme nadrobno nakrájanou stredne veľkou cibuľou.
- Na vrch položíme mäso. Kapustu podlejeme vodou.
- Mäso natrieme grilovacím korením rozmiešaným v olivovom oleji (len raz pred vložením do rúry !). Prikryjeme a pečieme na teplote 200 stupňov cca hodinu a pol (do mäkka). Pred dokončením mäso odokryjeme a necháme zapiecť, aby bola koža chrumkavá.