Kuracie prsia - na spôsob sviečkovej na smotane
Kategória:
|
-
Ingrediencie
Pre 4
Potrebujeme:
- kuracie prsia - 600 g
- olivový olej
- soľ
- mleté čierne korenie
- menšia cibuľa - 1 ks
- koreňová zelenina (mrkva, petržlen) - 150 g
- bobkový list - 1 ks
- celé nové korenie - 2 guličky
- smotana na varenie - 500 ml
- hladká múka - 3 PL
- ocot 8% - podľa chuti
Príprava
- Očistené mäso nakrájame na rezne alebo medailóniky, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením.
- Mäso opražíme na rozpálenom oleji zo všetkých strán. Opečené mäso vyberieme na tanier. Vo výpeku speníme nadrobno pokrájanú menšiu cibuľu. Pridáme na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu a krátko opečieme. Zalejeme vodou a osolíme. Pridáme mäso, bobkový list a nové korenie. Dusíme do mäkka.
- Keď je mäso udusené, opäť ho vyberieme na tanier. Z vývaru takisto vyberieme bobkový list a nové korenie.
- Zeleninu aj so šťavou rozmixujeme na hladko. V smotane rozmixujeme múku a túto zmes vlejeme do rozmixovanej zeleniny. Varíme 15 minút. Nakoniec pridáme mäso a prehrejeme ho. Odstavíme, dochutíme octom a premiešame. Podávame s cestovinami alebo knedľou.