Kuracie prsia - na spôsob sviečkovej na smotane

Kategória: 

Kuracie prsia - na spôsob sviečkovej na smotane


Ingrediencie

Pre 4

Potrebujeme:

  • kuracie prsia - 600 g
  • olivový olej
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • menšia cibuľa - 1 ks
  • koreňová zelenina (mrkva, petržlen) - 150 g
  • bobkový list - 1 ks
  • celé nové korenie - 2 guličky
  • smotana na varenie - 500 ml
  • hladká múka - 3 PL
  • ocot 8% - podľa chuti

Príprava

  1. Očistené mäso nakrájame na rezne alebo medailóniky, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením.
  2. Mäso opražíme na rozpálenom oleji zo všetkých strán. Opečené mäso vyberieme na tanier. Vo výpeku speníme nadrobno pokrájanú menšiu cibuľu. Pridáme na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu a krátko opečieme. Zalejeme vodou a osolíme. Pridáme mäso, bobkový list a nové korenie. Dusíme do mäkka.
  3. Keď je mäso udusené, opäť ho vyberieme na tanier. Z vývaru takisto vyberieme bobkový list a nové korenie.
  4. Zeleninu aj so šťavou rozmixujeme na hladko. V smotane rozmixujeme múku a túto zmes vlejeme do rozmixovanej zeleniny. Varíme 15 minút. Nakoniec pridáme mäso a prehrejeme ho. Odstavíme, dochutíme octom a premiešame. Podávame s cestovinami alebo knedľou.