Kuracie stehná - na červenom víne

Kategória: 

Kuracie stehná - na červenom víne


Ingrediencie

Pre 4

Na prípravu mäsa:

  • kuracie stehná - 4 ks
  • soľ - 1/2 ČL
  • mleté čierne korenie - 1/2 ČL
  • mletá červená paprika - 1/2 ČL
  • olivový olej - 2 PL
  • cibuľa - 1 ks
  • rasca drvená - 1/2 KL

Na vínovú zálievku:

  • horčica - 1 PL
  • kečup - 2 PL
  • červené víno - 4 PL
  • voda - 125 ml

Príprava

  1. Kurča osolíme, poprášime mletým čiernym korením, mletou červenou paprikou a na horúcom oleji do hneda opečieme.
  2. Kuracie stehná vyberieme a vo výpeku opražíme posekanú stredne veľkú cibuľu.
  3. Vo vode rozmiešame víno, horčicu a kečup. POZOR !!! Množstvo horčice, kečupu, vína a vody je potrebné dodržať !!! (z vlastnej skúsenosti odporúčam dvojitú dávku zálievky :-) )
  4. K cibuli pridáme kuracie stehná, mletú rascu a vínovú zmes. Prikryté dusíme 20 minút.