Kuracie stehná - na červenom víne
Kategória:
|
-
Ingrediencie
Pre 4
Na prípravu mäsa:
- kuracie stehná - 4 ks
- soľ - 1/2 ČL
- mleté čierne korenie - 1/2 ČL
- mletá červená paprika - 1/2 ČL
- olivový olej - 2 PL
- cibuľa - 1 ks
- rasca drvená - 1/2 KL
Na vínovú zálievku:
- horčica - 1 PL
- kečup - 2 PL
- červené víno - 4 PL
- voda - 125 ml
Príprava
- Kurča osolíme, poprášime mletým čiernym korením, mletou červenou paprikou a na horúcom oleji do hneda opečieme.
- Kuracie stehná vyberieme a vo výpeku opražíme posekanú stredne veľkú cibuľu.
- Vo vode rozmiešame víno, horčicu a kečup. POZOR !!! Množstvo horčice, kečupu, vína a vody je potrebné dodržať !!! (z vlastnej skúsenosti odporúčam dvojitú dávku zálievky :-) )
- K cibuli pridáme kuracie stehná, mletú rascu a vínovú zmes. Prikryté dusíme 20 minút.