Kuracie pečienky - na červenom víne
Kategória:
|
-
Ingrediencie
Pre 4
Potrebujeme:
- kuracie pečienky - 500 g
- cibuľa - 1 ks
- olivový olej
- mletá červená paprika
- mleté čierne korenie
- soľ
- kečup - 3 PL
- červené víno - 5 PL
- zemiakový škrob (Solamyl) - 2 ČL
- voda - podľa potreby
Príprava
- Pečienky očistíme, umyjeme a pokrájame na menšie kúsky. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú menšiu cibuľu.
- Pridáme pečienky a krátko orestujeme. Pridáme mletú červenú papriku, mleté čierne korenie, soľ, kečup a červené víno.
- Tesne pred dokončením omáčku zahustíme Solamylom (Do pohára dajte Solamyl a zalejte malým množstvom vody. Rozmiešajte a zmes pomaly prilievajte za stáleho miešania k mäsu, kým nedosiahnete požadovanú hustotu omáčky).
- Podávame s knedľou alebo s ryžou.