Rizoto - kuracie
Tento recept si môžete urobiť aj v prípade, ak vám ostane veľa uvareného mäsa napr. zo sliepky, z ktorej ste robili vývar :-) Postupujte rovnako ako je napísané v postupe, akurát mäsko poduste len cca 10 - 15 minút, keďže j
Fotogaléria k receptu:
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): | Hydina |
Ingrediencie
Pre:
4
osobu/osoby/osôb
Potrebujeme:
400 g kuracie prsia |
olivový olej |
50 g cibuľa |
mleté čierne korenie |
mletá červená paprika |
soľ |
1 šálka (3dl) ryža |
2 šálky (3 dl) voda |
1 sáčok zelenina mrazená (mrkva, hrášok, kukurica) |
podľa chuti Eidam |
Postup:
- Kuracie prsia pokrájame na menšie kúsky.
- Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme mäso, okoreníme mletým čiernym korením, mletou červenou paprikou, osolíme a podlejeme vodou. Podusíme cca 30 minút do mäkka.
- Ryžu preberieme, prepláchneme a chvíľu popražíme na rozohriatom oleji. Zalejeme horúcou vodou a osolíme. Pridáme mrazenú zeleninu a dusíme, kým nie je ryža hotová.
- Do hotovej ryže pridáme udusené mäso aj so šťavou. Podávame posypané strúhaným syrom.