Rizoto - kuracie

Tento recept si môžete urobiť aj v prípade, ak vám ostane veľa uvareného mäsa napr. zo sliepky, z ktorej ste robili vývar :-) Postupujte rovnako ako je napísané v postupe, akurát mäsko poduste len cca 10 - 15 minút, keďže j

Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): Hydina

Ingrediencie

Pre: 4 osobu/osoby/osôb

Potrebujeme:

400 g kuracie prsia
olivový olej
50 g cibuľa
mleté čierne korenie
mletá červená paprika
soľ
1 šálka (3dl) ryža
2 šálky (3 dl) voda
1 sáčok zelenina mrazená (mrkva, hrášok, kukurica)
podľa chuti Eidam

Postup:

  1. Kuracie prsia pokrájame na menšie kúsky.
  2. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme mäso, okoreníme mletým čiernym korením, mletou červenou paprikou, osolíme a podlejeme vodou. Podusíme cca 30 minút do mäkka.
  3. Ryžu preberieme, prepláchneme a chvíľu popražíme na rozohriatom oleji. Zalejeme horúcou vodou a osolíme. Pridáme mrazenú zeleninu a dusíme, kým nie je ryža hotová.
  4. Do hotovej ryže pridáme udusené mäso aj so šťavou. Podávame posypané strúhaným syrom.

Oslovil vás tento recept ? Dajte o ňom vedieť aj vašim priateľom 😉