Kuracie stehná - na smotane
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): Hydina

Ingrediencie

Pre: 4 osobu/osoby/osôb

Potrebujeme:

4 ks kuracie stehná
50 g cibuľa
2 ČL mletá červená paprika
mleté čierne korenie
soľ

Na zálievku:

500 ml smotana na varenie
3 PL hladká múka
podľa potreby mlieko

Postup:

  1. Kuracie stehná zbavíme kože. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme mäso a opečieme.
  2. Osolíme, okoreníme mletou červenou paprikou a mletým čiernym korením. Podlejeme vodou a dusíme cca 30 minút.
  3. V smotane rozmixujeme múku a prilejeme ju k mäsu. Povaríme 15 minút. Ak je omáčka príliš hustá, rozriedime ju mliekom. Podávame s uvarenými cestovinami alebo haluškami.

Oslovil vás tento recept ? Dajte o ňom vedieť aj vašim priateľom 😉