Kuracie stehná - na smotane
Fotogaléria k receptu:
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): | Hydina |
Ingrediencie
Pre:
4
osobu/osoby/osôb
Potrebujeme:
4 ks kuracie stehná |
50 g cibuľa |
2 ČL mletá červená paprika |
mleté čierne korenie |
soľ |
Na zálievku:
500 ml smotana na varenie |
3 PL hladká múka |
podľa potreby mlieko |
Postup:
- Kuracie stehná zbavíme kože. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme mäso a opečieme.
- Osolíme, okoreníme mletou červenou paprikou a mletým čiernym korením. Podlejeme vodou a dusíme cca 30 minút.
- V smotane rozmixujeme múku a prilejeme ju k mäsu. Povaríme 15 minút. Ak je omáčka príliš hustá, rozriedime ju mliekom. Podávame s uvarenými cestovinami alebo haluškami.