Kuracie stehná - na kyslej kapuste

Na tento recept môžete použiť aj iné mäso - morčacie, bravčové, králika. ;-)

Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): Hydina

Ingrediencie

Pre: 4 osobu/osoby/osôb

Potrebujeme:

4 ks kuracie stehná
500 g kyslá kapusta
100 g cibuľa
2 PL grilovacie korenie
2 dl olivový olej

Postup:

  1. Pekáč vymastíme olivovým olejom. Vložíme kyslú kapustu (nepremývame ju).
  2. Posypeme nadrobno nakrájanou cibuľou.
  3. Na vrch položíme mäso. Kapustu podlejeme vodou.
  4. Mäso natrieme grilovacím korením rozmiešaným v olivovom oleji (len raz pred vložením do rúry !). Prikryjeme a pečieme na teplote 200 stupňov cca hodinu a pol (do mäkka). Pred dokončením mäso odokryjeme a necháme zapiecť, aby bola koža chrumkavá.

  5.  

Oslovil vás tento recept ? Dajte o ňom vedieť aj vašim priateľom 😉