Kuracie stehná - na kyslej kapuste
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): | Hydina |
Ingrediencie
Pre:
4
osobu/osoby/osôb
Potrebujeme:
4 ks kuracie stehná |
500 g kyslá kapusta |
100 g cibuľa |
2 PL grilovacie korenie |
2 dl olivový olej |
Postup:
- Pekáč vymastíme olivovým olejom. Vložíme kyslú kapustu (nepremývame ju).
- Posypeme nadrobno nakrájanou cibuľou.
- Na vrch položíme mäso. Kapustu podlejeme vodou.
- Mäso natrieme grilovacím korením rozmiešaným v olivovom oleji (len raz pred vložením do rúry !). Prikryjeme a pečieme na teplote 200 stupňov cca hodinu a pol (do mäkka). Pred dokončením mäso odokryjeme a necháme zapiecť, aby bola koža chrumkavá.