Kuracie stehná - na hrášku
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): Hydina

Ingrediencie

Pre: 4 osobu/osoby/osôb

Potrebujeme:

4 ks kuracie stehná
100 g hrášok mrazený
olivový olej
50 g cibuľa
soľ
mletá červená paprika
mleté čierne korenie
2 ČL zemiakový škrob (Solamyl)
podľa potreby voda

Postup:

  1. Kuracie stehná umyjeme, zbavíme kože a oddelíme horné stehná od dolných.
  2. Na oleji speníme na drobno nakrájanú menšiu cibuľu. Pridáme stehná a opečieme zo všetkých strán. Okoreníme čiernym korením, paprikou a osolíme. Podlejeme vodou, privedieme k varu a dusíme cca 15 minút.
  3. Pridáme hrášok a dusíme ešte ďalších 15 minút.
  4. Omáčku podľa potreby zahustíme Solamylom (Solamyl zalejeme malým množstvom vody a za stáleho miešania pomaly prilievame k omáčke).

Oslovil vás tento recept ? Dajte o ňom vedieť aj vašim priateľom 😉