Kuracie stehná - na hrášku
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): | Hydina |
Ingrediencie
Pre:
4
osobu/osoby/osôb
Potrebujeme:
4 ks kuracie stehná |
100 g hrášok mrazený |
olivový olej |
50 g cibuľa |
soľ |
mletá červená paprika |
mleté čierne korenie |
2 ČL zemiakový škrob (Solamyl) |
podľa potreby voda |
Postup:
- Kuracie stehná umyjeme, zbavíme kože a oddelíme horné stehná od dolných.
- Na oleji speníme na drobno nakrájanú menšiu cibuľu. Pridáme stehná a opečieme zo všetkých strán. Okoreníme čiernym korením, paprikou a osolíme. Podlejeme vodou, privedieme k varu a dusíme cca 15 minút.
- Pridáme hrášok a dusíme ešte ďalších 15 minút.
- Omáčku podľa potreby zahustíme Solamylom (Solamyl zalejeme malým množstvom vody a za stáleho miešania pomaly prilievame k omáčke).