Kuracie stehná - cesnakové pečené v remoske
Fotogaléria k receptu:
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): | Hydina |
Ingrediencie
Pre:
4
osobu/osoby/osôb
Potrebujeme:
4 ks kuracie stehná |
1 kg zemiaky |
8 ks strúčik cesnaku |
soľ |
mletá rasca |
mleté čierne korenie |
1 ČL grilovacie korenie |
8 PL olivový olej |
maslo |
Postup:
- V pohári vymiešame 4 PL olivového oleja so soľou, mletým čiernym korením, grilovacím korením a 5 veľkými prelisovanými strúčikmi cesnaku. Vzniknutou zmesou potrieme kuracie prsia a odložíme do chladničky.
- Zemiaky očistíme, umyjeme a pokrájame na plátky. Vložíme ich do remosky, polejeme 4 PL olivového oleja, pridáme 3 prelisované strúčiky cesnaku, osolíme, pridáme drvenú rascu a dobre premiešame (rukami - voda tečie :) ).
- Ochutené kuracie stehná poukladáme kožou dole na zemiaky a obložíme plátkami masla. Ničím nepodlievame, kura pustí dosť šťavy. Zvyšky olejovej marinády si odložíme.
- Remosku uzavrieme a pečieme 70 minút, pričom po prvých 35 minútach otočíme stehná kožou hore, potrieme zvyšnou marinádou a dopekáme ďalších 35 minút.
Poznámky k receptu:
V prípade, že remosku nemáte, pečieme v rúre pri teplote 200 stupňov cca 45 minút. Prvých 40 minút pečieme zakryté alobalom, zvyšných 5 minút dogrilujeme odokryté.