Kuracie stehná - cesnakové pečené v remoske
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): Hydina

Ingrediencie

Pre: 4 osobu/osoby/osôb

Potrebujeme:

4 ks kuracie stehná
1 kg zemiaky
8 ks strúčik cesnaku
soľ
mletá rasca
mleté čierne korenie
1 ČL grilovacie korenie
8 PL olivový olej
maslo

Postup:

  1. V pohári vymiešame 4 PL olivového oleja so soľou, mletým čiernym korením, grilovacím korením a 5 veľkými prelisovanými strúčikmi cesnaku. Vzniknutou zmesou potrieme kuracie prsia a odložíme do chladničky.
  2. Zemiaky očistíme, umyjeme a pokrájame na plátky. Vložíme ich do remosky, polejeme 4 PL olivového oleja, pridáme 3 prelisované strúčiky cesnaku, osolíme, pridáme drvenú rascu a dobre premiešame (rukami - voda tečie :) ).
  3. Ochutené kuracie stehná poukladáme kožou dole na zemiaky a obložíme plátkami masla. Ničím nepodlievame, kura pustí dosť šťavy. Zvyšky olejovej marinády si odložíme.
  4. Remosku uzavrieme a pečieme 70 minút, pričom po prvých 35 minútach otočíme stehná kožou hore, potrieme zvyšnou marinádou a dopekáme ďalších 35 minút.
  5.  

Poznámky k receptu:

V prípade, že remosku nemáte, pečieme v rúre pri teplote 200 stupňov cca 45 minút. Prvých 40 minút pečieme zakryté alobalom, zvyšných 5 minút dogrilujeme odokryté.

Oslovil vás tento recept ? Dajte o ňom vedieť aj vašim priateľom 😉