Kuracie prsia - v zemiakovom cestíčku
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): | Hydina |
Ingrediencie
Pre:
4
osobu/osoby/osôb
Potrebujeme:
400 g kuracie prsia |
1 balenie slovenské halušky v prášku |
1 ks vajce |
voda |
mleté čierne korenie |
majoránka |
3 ks strúčik cesnaku |
Postup:
- Kuracie prsia očistíme, jemne naklepeme a obalíme v hladkej múke.
- Do misky dáme slovenské halušky v prášku, pridáme vodu, kým cesto nie je husté ako na halušky, pridáme vajíčko a rozmiešame. Dolejeme ešte trochu vody. Cesto by malo byť trošku hustejšie ako palacinkové. Pridáme mleté čierne korenie, majoránku a cesnak. Nesolíme - haluškové cesto je už slané.
- Kuracie prsia obalené múkou namáčame v cestíčku a vypražíme na rozpálenom oleji z oboch strán.