Kuracie prsia - v omelete

Toto jedlo je v našej rodine známe ako Belanské tajomstvo. Sú to vlastne kuracie prsia opečené na prírodno s vaječnou omeletou. Poviete si - nič moc. Ale po ochutnaní budete milo prekvapení.

Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): Hydina

Ingrediencie

Pre: 1 osobu/osoby/osôb

Na prípravu mäsa:

1 ks kuracie prsia
soľ
olivový olej

Na omeletu:

2 ks vajce
0.5 KL soľ
1 PL olivový olej

Na dokončenie jedla:

1 ČL kečup
1 ČL horčica
20 g Eidam

Postup:

  1. Kuracie prsia jemne naklepeme, osolíme a opečieme na oleji z oboch strán. Odložíme do tepla.
  2. Vajcia osolíme a rozšľaháme. Vylejeme na panvicu s olejom a urobíme omeletu, ktorú opečieme aj z druhej strany.
  3. Omeletu natrieme cca v polovici kečupom. Na kečup položíme opečené kuracie prsia, ktoré potrieme horčicou. Zvyšnú omeletu preložíme na mäso a vrch posypeme strúhaným syrom. Podávame s hranolkami.

  4.  

Oslovil vás tento recept ? Dajte o ňom vedieť aj vašim priateľom 😉