Kuracie stehná - na červenom víne
Toto jedlo patrí v našej rodine medzi veľmi obľúbené. A ak nám nejaké mäsko ostane (čo býva skôr výnimkou), máme na druhý deň skvelú večeru: Mäsko oberiem od kosti a pokrájam na menšie kúsky, uvarím cestoviny a zmiešam.
Fotogaléria k receptu:
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): | Hydina |
Ingrediencie
Pre:
4
osobu/osoby/osôb
Potrebujeme:
4 ks kuracie stehná |
0.5 ČL soľ |
0.5 ČL mleté čierne korenie |
0.5 ČL mletá červená paprika |
2 PL olivový olej |
50 g cibuľa |
0.5 KL rasca drvená |
Vínová zálievka:
1 PL horčica |
2 PL kečup |
4 PL červené víno |
125 ml voda |
Postup:
- Kuracie stehná osolíme, poprášime mletým čiernym korením, mletou červenou paprikou a na horúcom oleji do hneda opečieme.
- Kuracie stehná vyberieme a vo výpeku opražíme posekanú cibuľu.
- Vo vode rozmiešame víno, horčicu a kečup. POZOR !!! Množstvo horčice, kečupu, vína a vody je potrebné dodržať !!! (z vlastnej skúsenosti odporúčam dvojitú dávku zálievky :-) )
- K cibuli pridáme kuracie stehná, mletú rascu a vínovú zmes. Privedieme k varu a prikryté dusíme na minimálnom plameni 30 minút.