Kuracie stehná - na červenom víne

Toto jedlo patrí v našej rodine medzi veľmi obľúbené. A ak nám nejaké mäsko ostane (čo býva skôr výnimkou), máme na druhý deň skvelú večeru: Mäsko oberiem od kosti a pokrájam na menšie kúsky, uvarím cestoviny a zmiešam.

Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): Hydina

Ingrediencie

Pre: 4 osobu/osoby/osôb

Potrebujeme:

4 ks kuracie stehná
0.5 ČL soľ
0.5 ČL mleté čierne korenie
0.5 ČL mletá červená paprika
2 PL olivový olej
50 g cibuľa
0.5 KL rasca drvená

Vínová zálievka:

1 PL horčica
2 PL kečup
4 PL červené víno
125 ml voda

Postup:

  1. Kuracie stehná osolíme, poprášime mletým čiernym korením, mletou červenou paprikou a na horúcom oleji do hneda opečieme.
  2. Kuracie stehná vyberieme a vo výpeku opražíme posekanú cibuľu.
  3. Vo vode rozmiešame víno, horčicu a kečup. POZOR !!! Množstvo horčice, kečupu, vína a vody je potrebné dodržať !!! (z vlastnej skúsenosti odporúčam dvojitú dávku zálievky :-) )
  4. K cibuli pridáme kuracie stehná, mletú rascu a vínovú zmes. Privedieme k varu a prikryté dusíme na minimálnom plameni 30 minút.

Oslovil vás tento recept ? Dajte o ňom vedieť aj vašim priateľom 😉