Hamburger

Kategória: 
Mleté mäso, Hovädzie mäso

Hamburger


Ingrediencie

Pre 4

Potrebujeme:

  • hovädzie mäso mleté - 500 g
  • veľká cibuľa - 1 ks
  • worčesterská omáčka - 1 PL
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • olivový olej

Obloha:

  • Čedar - plátky
  • kečup
  • horčica
  • šalátové listy
  • paradajky

Príprava

  1. Mäso ochutíme mletým čiernym korením, worčesterskou omáčkou a dobre osolíme. Pridáme na drobno pokrájanú stredne veľkú cibuľu a dôkladne premiešame. Necháme odstáť aspoň 30 minút.
  2. Vytvarujeme placky vysoké 1 - 2 cm, ktoré z oboch strán opečieme na olivovom oleji. Na každú mäsovú placku položíme plátok syra a necháme rozpustiť.
  3. Žemle prekrojíme, potrieme kečupom alebo horčicou, pridáme šalátový list, opečené mäso so syrom a paradajku.


Hore