Hmota - mliečna falošný marcipán

Tento rozpis je na menšiu tortu. Hmota sa nedá úplne na hladko vyhladiť, no je oveľa chutnejšia ako kupované hotové cukrové hmoty.

Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): Hmoty

Ingrediencie

Pre: 1 dávku/dávky/dávok

Potrebujeme:

250 g práškový cukor
125 g sušené polotučné mlieko
stužený tuk (Cera)
1 PL med
3 PL voda

Postup:

  1. Do misy preosejeme cukor a sušené mlieko, pridáme stužený pokrmový tuk vo veľkosti lieskového orecha, med a postupne po troške pridávame vodu.
  2. Vypracujeme hladkú hmotu.
  3. Hmotu môžeme prifarbiť potravinárskymi farbami. Dobre premiešame, aby bola hmota rovnomerne zafarbená.
  4. Pokiaľ chcete hmotu použiť na poťahovanie torty, vaľkajte ju medzi igelitmi (ja používam sáčky do smetného koša - po rozstrihnutí sú dostatočne veľké).

Oslovil vás tento recept ? Dajte o ňom vedieť aj vašim priateľom 😉