Švajčiarky

Kategória: 

Švajčiarky


Ingrediencie

Pre 1

Potrebujeme:

  • sladké kysnuté cesto
  • škoricová plnka
  • slnečnicový olej
  • vajce - 1 ks

Príprava

  1. Vykysnuté cesto (postup na jeho prípravu nájdete TU) rozvaľkáme, výdatne potrieme olejom a rovnomerne posypeme škoricovou plnkou (postup na jej prípravu nájdete TU).
  2. Zvinieme do rolády a pokrájame na menšie časti (cca 10 cm).
  3. Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Každú švajčiarku potrieme rozšľahaným vajíčkom. Najskôr zvrchu, potom zboku (na priereze). Zboku potierajte dôkladne, aby vám plnka pri pečení nevytekala !!!
  4. Pečieme pri teplote 175 stupňov, kým švajčiarky nemajú správnu farbu.