Koláč - tvarohový so želatínou


Koláč - tvarohový so želatínou


Ingrediencie

Pre 1

Cesto:

  • vajce - 6 ks
  • kryštálový cukor - 200 g
  • hladká múka - 180 g
  • kakao - 2 PL

1.plnka:

  • termizovaný tvaroh - 2 ks
  • práškový cukor - 200 g
  • maslo - 250 g
  • vanilínový cukor - 1 balíček

2.plnka:

  • voda - 1 l
  • Zlatý klas - 2 balíčky
  • pomarančový nápoj v prášku - 2 balíčky
  • kryštálový cukor - 150 g

Príprava

  1. Do misy dáme vajcia a cukor a vyšľaháme do peny. Pridáme múku a kakao a vyšľaháme na hladké cesto. Cesto vylejeme do vymasteného a múkou vysypaného plechu a pečieme pri teplote 175 stupňov cca 15 minút. Necháme vychladnúť.
  2. Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme tvaroh a vymiešame na hladký krém, ktorý natrieme na vychladnuté cesto.
  3. V dvoch tretinách vody rozpustíme nápoj v prášku, pridáme cukor a privedieme do varu. V tretine vody rozmiešame Zlaté klasy a pridáme do vriacej zmesi. Uvaríme hustý krém.
  4. Vlažný krém navrstvíme na tvarohovú plnku a necháme v chladničke stuhnúť.