Gule - slivkové s makom
Kategória:
|
-
Ingrediencie
Pre 5
Cesto:
- zemiaky - 900 g
- hrubá múka - 300 g
- soľ
Potrebujeme:
- slivky (čerstvé alebo kompótové)
- mletý mak
- kryštálový cukor
Príprava
- Deň vopred uvaríme zemiaky v šupke. Na druhý deň ich ošúpeme, a zomelieme na mäsovom mlynčeku.
- Do mletých zemiakov pridáme múku a soľ a vypracujeme hladké cesto. Cesto zbytočne dlho nemiesime, aby sa nezačalo lepiť.
- Na pomúčenej utierke cesto rozvaľkáme na hrúbku cca 0,5 cm a vykrajujeme kolieska. Na koliesko cesta položíme slivku, prikryjeme druhým kolieskom a vytvarujeme guľky, ktoré vkladáme do vriacej osolenej vody.
- Keď guľky vyplávajú na povrch, vyberieme ich do misky a posypeme mletým makom rozmiešaným s cukrom.