Pri príprave receptov z kategórie DOMÁCA PEKÁREŇ bola použitá pekáreň Moulinex OW500331 Home Bread XXL Baguette.

Ak sa neviete rozhodnúť akú pekáreň si kúpiť, príp. ako ju používať, odporúčam vám navštíviť českú web stránku Domácí pekárny, kde nájdete odpovede na vaše otázky a množstvo skvelých receptov.

Pre používanie domácej pekárne platia zásady:

  • ako prvé sa do pekárne dávajú tekuté prísady, až potom sypké ! (ak to urobíte naopak, múka sa prichytí na dno a boky nádoby)
  • soľ dávajte na opačnú stranu nádoby ako droždie (v opačnom prípade vám cesto nevykysne tak, ako má)

Recepty, ktoré sú uvedené v tejto časti môžete samozrejme pripraviť aj bez domácej pekárne.

 

Mazanec

Mazance sa tradične pečú na Veľkú noc. Nič vám ale nebráni v tom urobiť si ho aj v priebehu roka. Výborný je potretý maslom a džemom. Na raňajky ako stvorený !

Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): Domáca pekáreň Múčniky Veľkonočné pečenie

Ingrediencie

Pre: 1 dávku/dávky/dávok

Potrebujeme:

300 ml mlieko
100 ml slnečnicový olej
600 g polohrubá múka
1 ks vajce
8 PL kryštálový cukor
2 balíčky vanilínový cukor
štipka soľ
0.5 kocky droždie čerstvé
1 hrsť hrozienka sušené

Postup:

  1. Do pekárne pridáme najskôr tekuté prísady: teplé mlieko a olej. Pridáme múku, vajce, soľ, droždie a cukor s vanilínovým cukrom. Soľ dáme na opačnú stranu ako droždie !
  2. Pekáreň nastavíme nasledovne: program 4 (sladký), váha: 1000 g, kôrka: svetlá
  3. Po zaznení zvukového signálu pridáme hrozienka.
  4. Po skončení programu sa ozve zvukový signál. Nádobu aj s mazancom vyberieme z pekárne a necháme postáť cca 10 minút. Potom mazanec vyklopíme na mriežku, aby sa nezaparil.

Oslovil vás tento recept ? Dajte o ňom vedieť aj vašim priateľom 😉