Vítam vás na stránkach venovaných receptom, ktoré v našej rodine pripravujeme už niekoľko rokov. Dúfam, že si ich obľúbite aj vy. Väčšinou sú to recepty jednoduché, či už na rodinný rozpočet alebo prípravu.

Okrem chutných receptov vám ponúkam možnosť zostavovať si z mojich receptov týždenný jedálny lístok, čím sa vyhnete každodennej otázke "Čo dnes uvariť ?". Tak isto si môžete vytlačiť nákupný zoznam chýbajúcich surovín. Aby ste mohli tieto funkcie používať, je potrebné sa bezplatne zaregistrovať a následne prihlásiť.

Recepty sú usporiadané do jednotlivých kategórií (menu vľavo) alebo môžete použiť register receptov (horné menu), kde sú zoradené vrámci kategórií podľa abecedy.

V prípade otázok k fungovaniu stránky či jednotlivým receptom ma neváhajte kontaktovať na Facebooku.

 



Venčeky - žĺtkové


Venčeky - žĺtkové


Ingrediencie

Pre 1 Dozen(s)

Cesto:

  • 300 ml voda
  • 150 g margarín
  • 150 g hladká múka
  • 4 ks vajce

Krém:

  • 700 ml mlieko
  • 180 g kryštálový cukor
  • 1 balíček vanilínový cukor
  • 2 ks žĺtko
  • 80 g kukuričný škrob (maizena, Gustin)
  • 125 g maslo
  • rum

Príprava

  1. Vodu s margarínom privedieme k varu, pridáme múku a miešame (cca 3 minúty), kým sa cesto nezačne odliepať od hrnca. Necháme úplne vychladnúť !!!
  2. Do vychladnutého cesta prišľahávame postupne po jednom vajci!!!
  3. Na papier na pečenie striekame pomocou cukrárskeho vrecúška kružnice s priemerom cca 7 cm. Striekame len jednu vrstvu.
  4. Pečieme 5 minút pri teplote 220 stupňov (spodný aj vrchný ohrev s ventilátorom), potom teplotu znížime na 160 stupňov (spodný a vrchný ohrev bez ventilátoru) a dopekáme 15 minút. Ešte teplé venčeky prekrojíme na polovicu.
  5. Do hrnca vlejeme 500 ml mlieka s cukrom a vanilínovým cukrom a privedieme k varu. Vo zvyšnom mlieku rozmiešame maizenu a žĺtky. Vlejeme do vriaceho mlieka a uvaríme puding, ktorý hneď po uvarení prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť v studenom vodnom kúpeli.
  6. Vychladnutý puding vyšľaháme a postupne doň zašľaháme zmäknuté maslo a rum. Vyšľahaný krém vložíme do cukrárskeho vrecúška a venčeky naplníme. Na záver jemne poprášime práškovým cukrom. Skladujeme v chladničke.

Tipy - Poznámky

Z jednej dávky vyjde cca 20 ks venčekov.


Joomla templates by a4joomla