Španielske vtáčiky

Originál španielske vtáčiky sú pripravované z hovädzej roštenky. My ho ale robíme z bravčového karé, keďže nie vždy máme možnosť dostať sa ku kvalitnej hovädzine. Na chuti to ale neuberá, takže smelo do toho. Je to síce na

Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): Bravčové mäso

Ingrediencie

Pre: 4 kus/kusy/kusov

Potrebujeme:

500 g bravčové karé
1 PL horčica
soľ
mleté čierne korenie
100 g slovenská točená saláma
3 ks kyslá uhorka
2 ks vajce
50 g cibuľa
3 PL olivový olej
zemiakový škrob (Solamyl)

Na vývar:

500 ml voda
1 kocka hovädzí bujón

Postup:

  1. Mäso nakrájame na rezne, naklepeme, osolíme a okoreníme. Na tvrdo uvarené vajíčka, párky a kyslé uhorky nakrájame na štvrťky.
  2. Rezne potrieme horčicou, položíme naň vajíčko, párok a kyslú uhorku. Stočíme do rolády a prichytíme špáradlami (príp. zviažeme).
  3. Takto pripravené mäso prudko opečieme na olivovom oleji. Opečené mäso vyberieme do misky.
  4. Vo výpeku (ak treba, dolejeme olej) speníme nadrobno nakrájanú cibuľu.
  5. Medzitým si nadrobno pokrájame zvyšky vajíčka, párkov a uhorky.
  6. Mäso vložíme naspäť do hrnca k cibuli a podlejeme vývarom (vodu privedieme do varu a rozpustíme v nej bujón). Keď je mäso mäkké, opäť ho vyberieme do misky.
  7. Do šťavy vložíme nadrobno nakrájanú zvyšnú náplň a podusíme. (Môžeme rozmixovať.)
  8. Nakoniec omáčku zahustíme Solamylom a vložíme do nej mäsko. Prehrejeme a podávame s ryžou.

  9.  

Oslovil vás tento recept ? Dajte o ňom vedieť aj vašim priateľom 😉