Rezne - zapekané so zemiakmi
| Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): | Bravčové mäso |
Ingrediencie
Pre:
4
kus/kusy/kusov
Potrebujeme:
| 1 kg zemiaky |
| 3 ks vajce |
| 6 rezňov bravčové karé |
| 6 plátkov oravská slanina |
| 100 g klobása |
| 6 plátkov údený syr |
| 50 g cibuľa |
| mleté čierne korenie |
| mletá červená paprika |
| soľ |
| olivový olej |
Postup:
- Bravčové karé naklepeme. Zemiaky a slaninu nakrájame na plátky, klobásu a cibuľu na kolieska.
- Naklepané rezne opečieme z oboch strán na horúcom oleji. Opečené rezne z oboch strán osolíme a okoreníme mletým čiernym korením.
- Vložíme do olejom potretej zapekacej misy. Na rezne položíme plátky slaniny, plátky syra, cibuľu, klobásu a prikryjeme zemiakmi. Posolíme a podlejeme 50 ml vody.
- Prikryjeme alobalom a zapekáme pri teplote 200 stupňov 30 minút. Po 30 minútach zalejeme vajcami, v ktorých sme rozmiešali mletú červenú papriku. Zapekáme odokryté 10 minút na 200 stupňoch.


