Mäso - pikantné v zemiakovej placke
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): | Bravčové mäso |
Ingrediencie
Pre:
4
osobu/osoby/osôb
Potrebujeme:
500 g bravčové karé |
4 ks strúčik cesnaku |
2 ks feferónka |
soľ |
mleté čierne korenie |
mletá červená paprika |
4 PL kečup |
1 PL horčica |
50 g cibuľa |
olivový olej |
Postup:
- Mäso nakrájame na kocky, vložíme do misky, okoreníme mletým čiernym korením, mletou červenou paprikou, soľou, pridáme prelisovaný cesnak a na drobno posekané feferónky.
- Pokvapkáme olejom, dôkladne premiešame, prikryjeme a necháme najlepšie do druhého dňa (alebo aspoň pol hodinu) odležať v chladničke.
- Na oleji speníme na drobno pokrájanú cibuľu, pridáme ochutené mäso a zo všetkých strán prudko opečieme. Ochutíme kečupom, horčicou, podlejeme vodou a dusíme do mäkka. Podávame so zemiakovou plackou.