Fašírky - kelové
Kategória:
|
-
Ingrediencie
Pre 4
Na kelovú zmes:
- kel - 400 g
- strúčik cesnaku - 4 ks
- cibuľa - 1 ks
- rožok - 3 ks
- vajce - 2 ks
- olivový olej
- strúhanka
- mleté čierne korenie
- mletá červená paprika
- soľ
Na vyprážanie:
- slnečnicový olej
Príprava
- Kel pokrájame na drobné kocky a uvaríme ho v osolenej vode. Očistíme cesnak. Rožky pokrájame a zalejeme vlažnou vodou. Necháme zmäknúť. Keď sú mäkké, vyžmýkame ich.Na oleji speníme nadrobno pokrájanú menšiu cibuľu.
- Do uvareného a scedeného kelu pridáme vajíčka, prelisovaný cesnak, vyžmýkané rožky, opečenú cibuľu, mleté čierne korenie, mletú červenú papriku, soľ a spracujeme kompaktnú hmotu. Ak je masa príliš riedka, zahustíme ju strúhankou.
- Zo zmesi vytvarujeme fašírky a obalíme ich v strúhanke. Ak sa vám masa lepí na ruky, oplachujte si ich studenou vodou. Napokon fašírky vypražíme obvyklým spôsobom.