Fašírky - kelové

Kategória: 

Fašírky - kelové


Ingrediencie

Pre 4

Na kelovú zmes:

  • kel - 400 g
  • strúčik cesnaku - 4 ks
  • cibuľa - 1 ks
  • rožok - 3 ks
  • vajce - 2 ks
  • olivový olej
  • strúhanka
  • mleté čierne korenie
  • mletá červená paprika
  • soľ

Na vyprážanie:

  • slnečnicový olej

Príprava

  1. Kel pokrájame na drobné kocky a uvaríme ho v osolenej vode. Očistíme cesnak. Rožky pokrájame a zalejeme vlažnou vodou. Necháme zmäknúť. Keď sú mäkké, vyžmýkame ich.Na oleji speníme nadrobno pokrájanú menšiu cibuľu.
  2. Do uvareného a scedeného kelu pridáme vajíčka, prelisovaný cesnak, vyžmýkané rožky, opečenú cibuľu, mleté čierne korenie, mletú červenú papriku, soľ a spracujeme kompaktnú hmotu. Ak je masa príliš riedka, zahustíme ju strúhankou.
  3. Zo zmesi vytvarujeme fašírky a obalíme ich v strúhanke. Ak sa vám masa lepí na ruky, oplachujte si ich studenou vodou. Napokon fašírky vypražíme obvyklým spôsobom.